Hemmelige strategier for å få folk til å svare på e-postene dine

 1. Bruk fornavnet deres i hilsningen. Hvis du ikke husker det, kan du gjøre en rask Google-søk. Men gjør det ikke åpenbart. Late som du gjorde det med vilje. Å få navnet feil er verre enn ikke å bruke navnet i det hele tatt. Det indikerer at du enten ikke bryr deg eller bare ikke vet hvem de er, noe som ikke er veldig flatterende. Og pass på at det er stavet riktig. Hvis du forstår om det har en 'i' eller en 'y' er basert på hvordan nettstedet deres staver det, er du i trøbbel.

 2. Hvis du skriver til dem på grunn av noe de har sagt offentlig, som en podcast eller en kolonne, så viser det. Gjør klart din grunn til å skrive.

 3. Hvis du vil pitche dem en idé, begynn med å dele en idé som de allerede har gjort, som du likte. Du kan gjøre det i emnelinjen hvis det er kort. Poenget er å la folk vite at du får dem og at du har samme tankegang og derfor kan være interessant å jobbe med.

 4. Vær konkret, men la personligheten skinne gjennom. Vær kortfattet, men ikke for kort. Si hva det er du vil si i tre eller fire setninger, men gjør dem ikke superkorte setninger uten menneskelig varme og lys. Hvis du gjør det, vil e-posten se merkelig robotisk ut og kanskje til og med uvennlig. Vis litt humor, vis litt gnist. Ikke bare vær funksjonell og business og kjedelig. Sett inn en vits hvis du vil, men føl deg ikke tvunget. Det trenger bare å være en vits hvis kulturen passer. Men husk at dette er en e-post om arbeid, så ikke overdriv den vittige biten. Kanskje les igjennom det en gang til for å sjekke om det ikke er for langt eller for kort eller for vittig eller mangler vitser. Men ikke tenk på det for mye, for det vil bremse deg ned (og denne rådgivningen er ment å få ting til å skje raskt - det er ingen vits i å sende en e-post til noen hvis du vil ha et svar). Du bør skrive denne e-posten som om de er noen som fortjener respekt, men også liker å kommunisere med mennesker som har litt gnist i e-postene sine.

 5. Hold alt kort og snappy bortsett fra emnelinjen, som bør være lang og inneholde personens fulle navn du kontakter, slik at den skiller seg ut fra de dusinvis av andre e-postene de mottar hver dag med emnelinjer som 'Hei' eller 'Om vår chat på fredag' eller 'Forslaget' (som høres ut som en skilsmisse) eller '[Navn] / [Navn]: Konfidensielt Re: [Emne] - REVISED !!! FINAL !!! LES RASK OG RESPOND !!!!!!!!! '(sikkert ingen e-post skrevet i store bokstaver fortjener et svar), eller 'Sjekk dette ut!' (faktisk bare skrev det ene da jeg skal sende en e-post om denne artikkelen). Bare hold emnelinjen kort hvis du vil at folk ikke skal åpne e-posten din, det vil si hvis folk irriterer lett, ikke bruk disse emnelinjene!

 6. Hvis de ignorerer e-postene dine, prøv å tekste dem i stedet. Ikke bare fordi telefoner er mer tilgjengelige enn datamaskiner i dag, men også fordi teksting er mer umiddelbart enn e-post og derfor har en tendens til å fremkalle en mer knæsj-reaksjon som kan være nyttig når man jobber med mennesker som kan ha tatt deg av radaren (hvis de endret telefonnummeret, ignorerer de deg). Begynn med å si: 'Hei [navn]. Dette er Matt Haig, prøver ut det nye nummeret ditt? Takk for at du oppdaterer meg / gir meg nummeret ditt (slett som passende) 'før du går videre for å spørre hva det var som fikk deg til å tekste dem i utgangspunktet (kanskje nevne hvor bra boken deres gjør?) Så bruk teknikkene som er beskrevet ovenfor for å få dem til å svare via tekst. Eller ikke tekst i det hele tatt! Bare e-post! Tekster er bare e-post sendt til telefoner. Og det er slik de behandles av mottakeren. Som om de kom fra en telefon. Så hvis du vil bli behandlet som en av sine jevnaldrende, eller til og med som en annen forfatter, send en e-post i stedet for en tekst. Ideen med denne artikkelen er å oppmuntre til svar som handler om å få ting gjort, ikke om nettverk. Nettverk virker til å ta opp mye tid i dag.

 7. Hvis denne personen er noen du kjenner i det virkelige liv, ikke bruk e-post i det hele tatt. Tid til å ringe i stedet. Kanskje til og med en gammel stemme, heller enn en WhatsApp-samtale. Fordi hvis du har personens telefonnummer, har du nummeret for en grunn.

 8. Hvis du kontakter dem for å få litt hjelp eller råd, og de ignorerer deg, prøv å søke på 'nettsteder som [nettstedets navn]' og se om det er noe lignende de kjører som de kanskje vil ha råd med eller en mening på eller noen å skrive for; på den måten kan du sende dem en e-post som om du kontakter dem om et nettsted som de ikke har blitt involvert med ennå, og selv om de kan være skeptiske, husk at alle liker en mulighet og hvis det bare er kort og snappy og du leser gjennom den en gang til før du sender den, er det ingen måte det bør irritere noen nok til å ignorere det helt.

 9. Hvis de fortsatt ikke svarer på denne e-posten eller teksten (og det er sikkert at de så det), vurderer å ringe dem en gang og la dem være alene for alltid - det er sannsynligvis ikke personlig, bare opptatt

 10. Vent et par dager før du sender dem en e-post igjen (bare en 'følg opp'-e-post ser ut til å være best - for mange er irriterende) fordi det er sannsynlig at det bare var noe som forstyrret dem (som dem selv). Eller ikke følg opp i det hele tatt, kanskje vent på en annen mulighet, noen ganger er ballen i den andre retten og noen ganger er ballen blitt feid fra domstolen helt på den vindfulle svarte isen til tiden!

 11. Prøv denne emnelinjen for ekstra kraft: 'Hjelp: [navn]' - en emnelinje som også fungerer via tekstmelding i følge veteranjournalist og manusforfatter Paul Laverty som jeg alltid tekster når han reiser fordi jeg vet at han ikke svarer, men han gjør det vanligvis når han kommer hjem fordi alle liker noen som spør dem for hjelp (så lenge de ikke er noen som er irriterende!) [/Slutt på råd]